Svalin

Light footed freedom

September 25th, 2011

Alvor

2011 Algarve, by hans.

We hebben een heel gezellig weekend met Els en Piet. Zij boffen enorm want we kunnen alles zeilen, de gennaker kan op en nog een kruisrak met stevig windje. Liggen voor anker om te zwemmen, kortom het was prima. Als je bij Alvor de baai in vaart is dat voor mij niet goed voor m’n rikketik. Het is ondiep, maar 2 tonnen en verder moet je langs de zandbanken zien te komen, zowel de Tartaan als wij lopen een keer vast. Maar als je eenmaal voor anker ligt is het prachtig, een leuk dorpje en je ligt heel rustig en de watertemp is heerlijk om te zwemmen. Na een paar dagen starten we de motor om stroom te draaien en na een tijdje roept Hans dat het motorruim vol loopt, gauw de motor uit. Het koelwater liep zo het motorruim in. Hij trekt het luik er voor weg en een vloedgolf stroomt in de kajuit. Samen met Piet lukt het om een noodreparatie te doen en zijn daarna een paar uur bezig om het water er uit te krijgen. De volgende ochtend terug naar Lagos met de Tartaan vlakbij ons voor het geval de motor uit moest en een sleeplijn over te kunnen gooien. Gelukkig is het inmiddels gerepareerd.

 

Back Top

Responses to “Alvor”

Comments (2) Trackbacks (0) Leave a comment Trackback url
 1. heej Yvonne,

  ik zie dat jullie inmiddels alweer thuis zijn, joh we hebben uitstekend weer gehad in september maar helaas nu begint de herfst dan toch echt. Veel gezien en gedaan hebben jullie daar in Portugal, denk dat we volgend jaar zomer ook die richting op gaan. je hebt ons warm gemaakt!!
  groetjes Elly.

 2. hé welkom thuis.
  Je had geen slechtere week uit kunnen zoeken. Het is ineens herfst.
  Weer al een beetje gewent thuis , geen water tanken ,niet voorzichtig zijn met stroom gebruik, douchen zolang je wil. Ik plaag maar hoor, ik zou graag ruilen.
  Misschien kunnen we eens afspreken, het was leuk om de verslagen te lezen.

  tot mails groetjes Nancy

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply